Recepten Recepten

Oranje gebakjes

Recept

1.200 g   Rolbeslag met Moscalux

Vulling

200 g   Zeesan Neutraal
250 g   water
60 g   Gel Triple Sec 50%
150 g   mandarijntjes
1.000 g   slagroom

Trempeer

150 g   Trempeerlikeur met Gel

Afwerking

600 g   Maro 1:3 Rol Oranje
650 g   Dip Sinas
500 g   Crème au Beurre met Cremo B Poeder
Oranje gebakjes

Werkwijze

Deze receptuur is voor één plaat 60 x 40 cm.

3 rolbeslagplakken met Moscalux bestaande uit:
2 blanke plakken
1 oranje plak.

Men de Zeesan Neutraal, water en Gel Triple Sec tot een gladde massa.
Voeg de mandarijntjes toe en klop deze stuk.
Spatel de slagroom die voor 75 % is opgeklopt in twee gedeeltes erdoor.
De bavaroise op het beslag aanbrengen en afdekken met een oranje plak, licht tremperen.
Het restand aanbrengen en afdekken met de laatste plak.
Het geheel koelen.

De bovenzijde tremperen en dun maskeren met cremé au beurre en afwerken met oranje marsepein, uitroldikte 2 mm.

Snijden 7 banen uit de lengte en 8 mergpijpjes uit één baan.

De kopse kanten door de Dip Sinas halen en decoreren met een schildje.

Uitkomst 56 Oranje mergpijpjes.