Recepten Recepten

Oranje Koffiebroodjes met Panomix Vienna

Recept

5.000 g 50 % Panomix Vienna * } 100%
5.000 g 50 % bloem }
1.000 g 10 % gist
4.300 g 43 % water

* Panomix Vienna bevat zout!

Vulling

1.500 g 15 % Gele room met Rap
4.000 g 40 % Vruchtenmelange
1.000 g 10 % water
4.000 g 40 % rozijnen

Afwerking

3.800 g   Paletta Spray Neutraal
5.900 g   Dip Sinas
Oranje Koffiebroodjes met Panomix Vienna

Werkwijze

De Vruchtenmelange minimaal 4 uur - en maximaal 24 uur van te voren weken.

Van alle grondstoffen een stevig en koel deeg vormen.
Niet te lang kneden.
Direct stukken afwegen van 1 kg.
Het deegstuk opmaken als brood.
Na enige rust het deeg uitrollen tot een rechthoekige plak.
De plak bestrijken met gele room en bestrooien met de vulling.
Het deegstuk nu oprollen.
Deegrollen even in de diepvries plaatsen voor het snijden.
Van deze rol stukken snijden van ca. 4 cm (85 gram).
Op platen zetten.
Narijs 45 minuten.

Oventemperatuur 260°C.
Baktijd 9 minuten.

Na afkoelen afwerken met Paletta Spray Neutraal en Dip Sinas.

Uitkomst 238 oranje koffiebroodjes.

Variatie:
Van de rol 3 schijven snijden en deze trapsgewijs op de plaat leggen (85 gram) .
Na afkoelen afwerken met Paletta Spray Neutraal en strippen met Dip Sinas.