Recepten Recepten

Oranjeschnitt

Fonceerdeeg

1.500 g   Hardewenerdeeg met Kanomix
400 g   Fruitful Apricot Jam

Recept

550 g   Moscaplus
200 g   Amandelprogres
25 g   Citroenrasp
500 g   ei
50 g   water

Vulling

800 g   Zeesan Blood Orange
1.000 g   water
4.000 g   slagroom
Oranjeschnitt

Werkwijze

Twee platen van 60 x 40 fonceren met hardewenerdeeg, dikte van 1,75 mm.
Bestrijken met Fruitful Apricot Jam.
Beslag maken van alle grondstoffen, op bakkerijtemperatuur 10 minuten in de hoogste versnelling opkloppen, en 1 - 2 minuten in de tweede versnelling.
Soortelijk gewicht 320 - 350 gram/liter.
Op de Fruitful Apricot Jam het beslag gieten en gladstrijken.

Oventemperatuur 200°C.
Baktijd 30 minuten.

Meng Zeesan Blood Orange met het water tot een gladde massa.
Spatel de slagroom die voor 75% is opgeklopt erdoor.
Deze bavaroise-massa kan direct over de afgekoelde bodem gestreken worden.
Na 1 uur koelen pas invriezen.

De gebakstukken in de gewenste maat (7.5 x 19 cm) snijden.
Decoren met vier halve sinasappelschijven het geheel glaceren met Palleta Neutraal.
Afwerken met bolletjes slagroom; deze diagonaal opspuiten en daarop een chocolade decor.

Uitkomst 28 schnitten