![Recepten Recepten](https://www.zeelandia.nl/recepten/@@images/image-1280-7ea2359fb685f5175f85384c6a5628fd.jpeg)
![Recepten Recepten](https://www.zeelandia.nl/recepten/@@images/image-768-c13e4c38f1c1ac7484a2abbf22177bc4.jpeg)
Paas Zwaantjes
Paas Zwaantjes
Recept
5.000 g | 50 % | Panomix Vienna * | } 100% |
5.000 g | 50 % | bloem | } |
800 g | 8 % | gist | |
4.600 g | 46 % | water | |
150 g | 1.5 % | Zedomals Créme |
* Panomix Vienna bevat zout!
![Paas Zwaantjes](https://www.zeelandia.nl/recepten/paas-zwaantjes/@@images/image-400-a505178e06b9a8bea9fb1df62759e0e1.jpeg)
Werkwijze
Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.Deegtemperatuur 25°C.
Afwegen 1800 gram.
Bolrijs 15 minuten.
Verdelen en opbollen.
Aanpunten en hiervan een zwaantje modeleren.
Voor het oog een krent in drukken.
Strijken met ei.
Na voldoende rijs 2 x inknippen en met een scherp mes een vleugel in snijden.
Oventemperatuur 250°C.
Baktijd 10 minuten.
Uitkomst 246 zwaantjes.