Home » Recepten » Paasbroeder

Paasbroeder

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Paasbroeder

Werkwijze

Vulling 2 aanmaken
Meng de Advocaat 14 % en Rap tot een homogene massa en deze doormengen met de Maestro Amandelspijs.

Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Direct de chocolade druppels doorwerken.
Deegtemperatuur 26°C.
Afwegen 150 gram.
Bolrijs 10 minuten.
Bollen uitrollen tot een diameter van 16 cm.
Op de onderplak tot 1 cm van de rand ca. 100 gram vulling spuiten.
Bovenplak erop leggen en de randen goed aandrukken.
Strijken met Ovex Liquide.
Narijs ca. 45 minuten.

Oventemperatuur 220°C.
Baktijd 15 minuten.

Na voldoende afkoelen afmoezen met ingekookte Abrikozenmoes.
Overstrooien met chocolade druppels.
Decoreren met streepjes Dip Advocaat Smaak.

Uitkomst 57 stuks

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Recept

5.000 g 50 % Panomix Vienna * } 100%
5.000 g 50 % bloem }
600 g 6 % gist
4.500 g 45 % water

* Panomix Vienna bevat zout!

Vulling 1

2.000 g 20 % chocolade druppels

Vulling 2

2.750 g   Maestro Amandelspijs Ei
2.750 g   Advocaat 14%
450 g   Rap

Afwerking

1.140 g   Abrikozenmoes (20 g per stuk)

Decoratie

285 g   chocolade druppels (5 g per stuk)
855 g   Dip Advocaat Smaak (15 g per stuk)
Document acties

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie