Recepten

Paashazen

Recept

5.000 g 50 % Panomix Vienna * } 100%
5.000 g 50 % bloem }
500 g 5 % gist
4.400 g 44 % water

* Panomix Vienna bevat zout!

Paashazen

Werkwijze

Van alle grondstoffen een stevig en koel deeg vormen.
Niet te intensief kneden, zodat het deeg zich gemakkelijk laat uitrollen.
Na een korte rust het deeg uitrollen tot een dikte van 8 mm.
Met de Hazensteker, de paashazen uit de deegplak steken.
Eventueel armen en benen inknippen
Gebruik krenten voor de ogen, eventueel amandelen voor de neus.
Strijken met ei.
Narijs 45 minuten.

Oventemperatuur 230°C.
Baktijd 15 minuten.

Uitkomst 93 stuks
U kunt de haas natuurlijk nog meer versieren:
Plaats een ongekookt ei op de buik en vouw de armen er omheen.
Gebruik diveren soorten zaad voor b.v. de benen.