Recepten

Paasslof Choco-Advocaat

Recept

2.000 g   Kanomix
900 g   boter
100 g   ei
80 g   Cacao
80 g   suiker
50 g   water
10 g   bakkerszout

Vulling

750 g   Advocaat 14%
500 g   water
325 g   Minuta VV

Bavaroise

1.250 g   slagroom
625 g   Advocaat 14%
330 g   Zeesan Neutraal
250 g   water

Afwerking

400 g   slagroom
75 g   Dip Advocaat Smaak
75 g   Arabesque Noir 58
50 g   Advocaat 14%

Decoratie

30 g   Pajets Chocolade
100 g   chocolade schotsen
Paasslof Choco-Advocaat

Werkwijze

Van alle grondstoffen een deeg zetten. Het deeg koelen en
de volgende dag doorwerken. Uitrollen tot een dikte van 8 mm.
Plakken uitsteken met een ring waarin gebakken word.

Meng alle ingredienten voor de vulling 3 minuten in lage versnelling.
Spuit per slof ongeveer 130 gram vulling.

Oventemperatuur:
Inschietoven 190°C.
Rotatie oven 170°C.
Baktijd 24 minuten.

Meng de Advovaat 14% met het water en de Zeesan Neutraal tot een gladde massa.
Let op dat het water en de Advocaat 14% niet te koud zijn, anders geleert de massa te snel.
Spatel vervolgens de slagroom die voor 75% is opgeklopt erdoor.
Spuit met een ronde spuitmond doppen in verschillende groottes op de slof.

Klop voor de afwerking de slagroom stijf en spuit met een kartel kleine dopjes tussen de doppen bavaroise.
Werk verder af met streepjes Dip Advocaat Smaak en Arabesque 58.
Decoreer met Pajets Chocolade, dopjes Advocaat 14% en goud gespoten chocolade schotsen.
 
Uitkomst 12 stuks