Recepten Recepten

Paasslofje Choco-Advocaat

Recept

2.000 g   Kanomix
900 g   boter
100 g   ei
80 g   Cacao
80 g   suiker
50 g   water
10 g   bakkerszout

Vulling

550 g   Advocaat 14%
360 g   water
235 g   Minuta VV

Bavaroise

1.000 g   slagroom
500 g   Advocaat 14%
265 g   Zeesan Neutraal
200 g   water

Afwerking

650 g   slagroom
60 g   Dip Advocaat Smaak
120 g   Dip Neutraal *

* Gekleurd met poederkleurstof.

Paasslofje Choco-Advocaat

Werkwijze

Van alle grondstoffen een deeg zetten. Het deeg koelen en
de volgende dag doorwerken. Uitrollen tot een dikte van 6,5 mm.
Plakken uitsteken met een ring waarin gebakken word.

Meng alle ingredienten voor de vulling 3 minuten in de laagste versnelling.
Spuit per slof ongeveer 10 gram vulling op het deeg.

Oventemperatuur:
Inschietoven 190°C.
Rotatie oven 170°C.
Baktijd 16 minuten.

Meng de Advovaat 14% met het water en de Zeesan Neutraal tot een gladde massa.
Let op dat het water en de Advocaat 14% niet te koud zijn, anders geleert de massa te snel.
Spatel vervolgens de slagroom die voor 75% is opgeklopt erdoor.
Spuit twee dopjes bavaroise op de slof.

Werk de dopjes af met streepjes Dip Advocaat Smaak en gekleurde Dip Neutraal.
Spuit een dopje slagroom in het midden van de slof.

Uitkomst 107 stuks