Recepten Recepten

Paasstol Neoclassico met Maestro Boterstol

Recept

10.000 g 100 % bloem
1.000 g 10 % gist
200 g 2 % bakkerszout
6.000 g 60 % water
3.000 g 30 % Maestro Boterstol

Vulling

10.000 g 100 % rozijnen
2.000 g 20 % krenten
1.000 g 10 % Sardimix
1.500 g 15 % Muesli Melange

Vulling 2

6.900 g   Perla met Ei

Afwerking

3.000 g   Dip Neutraal
3.000 g   Scaldis Wit
Paasstol Neoclassico met Maestro Boterstol

Werkwijze

De Muesli Melange ca. 20 minuten weken in 15% water, berekend over het gewicht van de Muesli Melange.

Van alle grondstoffen een afgekneed deeg vormen.
Vulling direct na het kneden doorwerken.
Temperatuur deeg en zuidvruchten 25°C.
Afwegen 750 gram.
Bolrijs 15 minuten.
Aanpunten.
Iets los laten komen en een gleuf inrollen voor de spijs.
Pil spijs van 150 gram invouwen, goed aandrukken en op de bakplaat leggen.
Narijs 30 minuten.

Oventemperatuur 200°C.
Baktijd 35 minuten.

Uitkomst 46 stollen.

Maak voor de afwerking een mengsel van de Dip Neutraal en Scaldis Wit, hiermee de stol overgieten en direct afwerken met groene decoratie.