Recepten Recepten

Paasverrassing

Recept

10.000 g 100 % bloem
1.000 g 10 % gist
200 g 2 % bakkerszout
6.200 g 62 % water
3.000 g 30 % Maestro Boterstol

Vulling 1

12.000 g 120 % rozijnen
2.000 g 20 % krenten

Vulling 2

6.000 g   Maestro Amandelspijs
2.600 g   Fruitful Red Fruit
Paasverrassing

Werkwijze

Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Direct de vulling doorwerken.
Deegtemperatuur 26°C.
Afwegen 200 gram.
Bolrijs 25 minuten.
Uitrollen tot een dikte van 6 mm.
Vormen tot een ei model.
100 gram vulling 2 (mengsel van spijs en Fruitful) opspuiten.
De bovenplak uitrollen en hierop leggen.
Strijken met Ovex Liquide.
Narijs ca. 30 minuten.

Oventemperatuur 200°C.
Baktijd 32 minuten.

Uitkomst 86 stuks