Recepten Recepten

Pazelaar

Recept

10.000 g 100 % bloem
1.000 g 10 % gist
200 g 2 % bakkerszout
6.200 g 62 % water
3.000 g 30 % Maestro Boterstol

Vulling 1

10.000 g 100 % rozijnen
2.000 g 20 % krenten
1.000 g 10 % Sardimix
1.500 g 15 % Muesli Melange

Vulling 2

4.620 g   Perla Amandelpan (60 g per stuk)

Afwerking

4.620 g   Dip Advocaat Smaak (60 g per stuk)
3.850 g   Advokaat room met Minuta VV (50 g per stuk)
385 g   chocolade druppels (5 g per stuk)
Pazelaar

Werkwijze

De Muesli Melange ca. 20 minuten weken in 15% water berekend over het gewicht van de Muesli Melange.

Van alle grondstoffen een afgekneed deeg vormen.
Direct de vulling doorwerken.
Deegtemperatuur 26°C.
Afwegen 450 gram.
Bolrijs 20 minuten.
Opmaken tot een korte ovale vorm.
Iets los laten komen en in het midden een gleuf inrollen zoals voor stollen.
Hierin een baan van 60 gram Perla Amandelpan spuiten.
Narijs 30 minuten.

Oventemperatuur 200°C.
Baktijd 35 minuten.

Na het afkoelen afwerken met Dip, advocaatroom en de chocolade druppels.

Uitkomst 77 stuks