![Recepten Recepten](https://www.zeelandia.nl/recepten/@@images/image-1280-7ea2359fb685f5175f85384c6a5628fd.jpeg)
![Recepten Recepten](https://www.zeelandia.nl/recepten/@@images/image-768-c13e4c38f1c1ac7484a2abbf22177bc4.jpeg)
Pepernotenbrood met Maestro Boterstol
Pepernotenbrood met Maestro Boterstol
Recept
10.000 g | 100 % | bloem | |
500 g | 5 % | gist | |
200 g | 2 % | bakkerszout | |
6.200 g | 62 % | water | |
3.000 g | 30 % | Maestro Boterstol * | |
200 g | 2 % | Speculaas Orenta | |
100 g | 1 % | anijszaad |
* of Maestro Boterstol ZK (zonder kleur)
Vulling
1.600 g | 16 % | suikerchips | |
5.000 g | 50 % | kruidnoten |
Vulling 2
4.020 g | Perla Extra Grof Ei |
Decoratie
300 g | Calif. Amandel Schaafsel |
![Pepernotenbrood met Maestro Boterstol](https://www.zeelandia.nl/recepten/pepernotenbrood-met-maestro-boterstol/@@images/image-400-a505178e06b9a8bea9fb1df62759e0e1.jpeg)
Werkwijze
Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.De kruiden 3 minuten voor het einde van de kneedtijd toevoegen.
Direct de vulling doorwerken.
Deegtemperatuur 25°C.
Afwegen 400 gram.
Bolrijs 40 minuten.
Opmaken als slofje en 60 gram spijs invouwen.
Eventueel decoreren met amandelschaafsel.
Narijs 45 minuten.
Oventemperatuur 200°C.
Baktijd 35 minuten.
Uitkomst 67 pepernotenbroodjes.