Pindakaascake
Pindakaascake
Recept
| 2.000 g | Vero Extra Cake | |
| 800 g | boter | |
| 1.000 g | ei | |
| 200 g | suiker | |
| 200 g | water | |
| 400 g | pindakaas | |
| 10 g | bakkerszout | |
| 10 g | Araba Mocca |
Decoratie
| 200 g | Scaldis Melk | |
| 50 g | pindakaas | |
| 1 g | water | |
| 75 g | pinda's * |
* Ongezouten
Werkwijze
Alle grondstoffen op bakkerijtemperatuur mengen en 4 tot 6 minuten in de eerste versnelling met de vlindergard draaien.Schep 900 gram beslag in een blik.
Oventemperatuur:
Inschietoven 160°C.
Baktijd ca. 80 minuten.
Rotatieoven 140°C
Baktijd ca. 80 minuten.
Uitkomst 5 stuks
Scaldis Melk en de pindakaas mengen, als laatste een druppel water toevoegen om het geheel spuitbaar te maken.
Na het afkoelen decoreren met de pindakaasglazuur en overstrooien met pinda's.