Recepten Recepten

Pistache-Framboos Tornado

Recept

3.000 g 100 % bloem
900 g 30 % Maestro Boterstol
300 g 10 % gist
60 g 2 % bakkerszout
90 g 3 % Wigo Compound Pistache
1.800 g 60 % water

Vulling 1

300 g 10 % gehakte pistachenoten
600 g 20 % Choco Chunks *

* wit

Vulling 2

1.350 g   Fruitful Raspberry HI

Afwerking

150 g   Chocoladeschaafsel Wit
135 st   frambozen *
150 g   Paletta Spray Neutraal
45 st   chocoladekrul

* verse frambozen

Pistache-Framboos Tornado

Werkwijze

Spuit 90 doppen van ca. 15 gram Fruitful Raspberry HI in siliconenmatjes en vries deze in.

Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Direct de vulling doorwerken.
Deegtemperatuur 26°C.
Afwegen 2350 gram.
Bolrijs 5 minuten.
Verdelen en opbollen.
6 bolletjes in een tulbandvorm plaatsen.
Narijs ca 50 minuten.
Op ¾ van de narijs 6 bevroren bolletjes Fruitful Raspberry HI in de deeg bolletjes drukken.

Oventemperatuur 220°C.
Baktijd 20 minuten.

Na het afkoelen de tulband afgeleren met Paletta Spray Neutraal.
Decoreren met verse frambozen die licht bestoven zijn met Mont Blanc, witte chocoladeschaafsel en wat bruine chocolade krullen.

Uitkomst 15 stuks