Recepten

Pistache Tulband

Decoratie 1

600 g   gehakte pistachenoten (50 g per stuk)

Recept

2.400 g   Vero Extra Cakepoeder
1.200 g   boter
1.200 g   ei
160 g   Wigo Compound Pistache
7 g   bakkerszout

Afwerking

750 g   Arabesque Blanc 29

Decoratie 2

240 g   gehakte pistachenoten
Pistache Tulband

Werkwijze

Alle grondstoffen op bakkerijtemperatuur 5 minuten in 1e versnelling met de vlindergard opkloppen.
Soortelijk gewicht 850 gram/liter.

De tulbandvorm smeren en bestrooien met de gehakte pistachenoten en vullen met 400 gram beslag.

Oventemperatuur:
Inschietoven 160°C.
Rotatieoven 140°C.
Baktijd 60 minuten.
Tempereer de Arabesque Blanc 29 en spuit deze speels over de afgekoelde tulbanden heen.
Bestrooi de tulbanden met gehakte pistachenoten als de chocolade nog zacht is.

Uitkomst 12 stuks