![Recepten Recepten](https://www.zeelandia.nl/recepten/@@images/image-1280-7ea2359fb685f5175f85384c6a5628fd.jpeg)
![Recepten Recepten](https://www.zeelandia.nl/recepten/@@images/image-768-c13e4c38f1c1ac7484a2abbf22177bc4.jpeg)
Pistachecake met Vero Extra Cake
Pistachecake met Vero Extra Cake
Recept
2.000 g | Vero Extra Cake | |
1.000 g | boter | |
1.000 g | ei | |
120 g | Wigo Compound Pistache | |
5 g | Citroenrasp | |
5 g | bakkerszout | |
1 g | groene kleurstof |
Vulling
120 g | amandelstaafjes |
![Pistachecake met Vero Extra Cake](https://www.zeelandia.nl/recepten/pistachecake-met-vero-extra-cake/@@images/image-400-a505178e06b9a8bea9fb1df62759e0e1.jpeg)
Werkwijze
Alle grondstoffen op bakkerijtemperatuur verwerken.Koude methode.
Boter, eieren, zout, Citroenrasp en Vero Extra Cake goed mengen met de vlindergard.
Vervolgens 6 minuten in de 2e versnelling opkloppen.
Soortelijk gewicht 875 gram/liter.
Als laatste de Wigo Compound Pistache, groene kleurstof en de Amandelstaafjes doorwerken.
Oventemperatuur 160°C.
Baktijd 60 minuten.
NB. Het geeft een leuk effect om de Amandelstaafjes te weken in iets water gemengd met iets groene kleur.