Recepten Recepten

Prokorn Vezelfit

Recept

6.000 g 60 % volkorenmeel } 100%
4.000 g 40 % Prokorn Vezelfit 40 MZ * }
220 g 2.2 % gist
6.600 g 66 % water

* Prokorn Vezelfit 40 MZ bevat zout!

Decoratie

360 g   Decor Boekweitgrutten (20 g per stuk)
Prokorn Vezelfit

Werkwijze

Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Door het hoge vezelgehalte dient het deeg zeer intensief gekneed te worden.
Gemiddeld is de kneedtijd 50% langer dan een volkorenbrooddeeg.
Deegtemperatuur 27°C.
Afwegen 900 gram.
Bol of puntrijs 45 minuten.
Vormen en decoreren met Decor Boekweitgrutten.
Narijs 75 minuten.
Voor het bakken eenmaal in de lengterichting insnijden.

Oventemperatuur 260°C
Baktijd minimaal 40 minuten.

Uitkomst 18 stuks

Bij het gebruik van een remrijskast / diepvries dient u afhankelijk van de kwaliteit volkorenmeel,
1% Protea of 1% Nordix Super toe te voegen.