Recepten

Rozenbroodjes met Panomix Roggopan

Recept

5.000 g 50 % Panomix Roggopan * } 100%
5.000 g 50 % bloem }
400 g 4 % gist
150 g 1.5 % bakkerszout
5.800 g 58 % water
100 g 1 % Gamma Plus

* Panomix Roggopan bevat zout!

Rozenbroodjes met Panomix Roggopan

Werkwijze

Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Deegtemperatuur 26°C.
Voorrijs 20 minuten.
Afwegen 1650 gram.
Bolrijs 15 minuten.
Verdelen en opbollen:
- het plateau van de verdeelopboller licht smeren met Carlo
- iets minder slagen laten bollen dan normaal.
De sluiting van het bolletje drukken in decoratie:
- Maanzaad
- Sesamzaad
- Roggebloem
Met de sluiting aan de onderkant, het bolletje laten rijzen.
Na 3/4 narijs de bolletjes keren en op de plaat zetten.
Bakken met stoom.

Oventemperatuur 230°C.
Baktijd 18 minuten.


Van dit deeg is ook stokbrood te maken.