Rozenbroodjes met Panomix Roggopan
Rozenbroodjes met Panomix Roggopan
Recept
| 5.000 g | 50 % | Panomix Roggopan * | } 100% |
| 5.000 g | 50 % | tarwebloem | } |
| 400 g | 4 % | gist | |
| 150 g | 1.5 % | bakkerszout | |
| 5.800 g | 58 % | water | |
| 100 g | 1 % | Gamma Plus |
* Panomix Roggopan bevat zout!
Werkwijze
Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.Deegtemperatuur 26°C.
Voorrijs 20 minuten.
Afwegen 1650 gram.
Bolrijs 15 minuten.
Verdelen en opbollen:
- het plateau van de verdeelopboller licht smeren met Carlo
- iets minder slagen laten bollen dan normaal.
De sluiting van het bolletje drukken in decoratie:
- Blauwmaanzaad
- Decor Sesamzaad
- Roggebloem
Met de sluiting aan de onderkant, het bolletje laten rijzen.
Na 3/4 narijs de bolletjes keren en op de plaat zetten.
Bakken met stoom.
Oventemperatuur 230°C.
Baktijd 18 minuten.
Van dit deeg is ook stokbrood te maken.