Recepten Recepten

Rozijnen Spijscarree

Recept

10.000 g 100 % bloem
200 g 2 % bakkerszout
700 g 7 % gist
5.500 g 55 % water
2.000 g 20 % Maestro Vruchten
400 g 4 % Araba Mocca

Vulling 1

8.000 g 80 % rozijnen
2.000 g 20 % krenten

Vulling 2

9.220 g   Perla Amandelpan (20 g per stuk)
Rozijnen Spijscarree

Werkwijze

Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Na ca. 5 minuten de vulling doorwerken.
Afwegen 4000 gram en opmaken als voor brood.
Deegrijs ca. 10 minuten in de koeling.
Uitrollen tot een dikte van 3.5 mm.
Met een fiets vierkanten aangeven (7.5 x 7.5 cm).
Op de aangegeven vierkanten een dop (20 gram) Perla Amandelpan spuiten.
De plak licht bevochtigen en een tweede plak (3.5 mm) over de onderplak leggen.
Het deeg tussen de spijs licht aandrukken.
Met de fiets vierkanten snijden van 7.5 x 7.5 cm.
Op platen zetten en strijken met Ovex Liquide.
Eventueel decoreren met Hazelnootstukjes.
Narijs 60 minuten.

Oventemperatuur 250°C.
Baktijd ca. 8 minuten.

Uitkomst 461 stuks