Home » Recepten » Semla met Panomix Vienna

Semla met Panomix Vienna

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Semla met Panomix Vienna

Werkwijze

Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Afwegen 1200 gram.
Verdelen en opbollen en bolletjes enigszins plat rollen.
Narijs 75 minuten.

Oventemperatuur 250°C.
Baktijd 8 minuten.

Als de bolletjes afgekoeld zijn doormidden snijden.
De onderste helft bestrijken met Amandelpan, afgeslapt met gele room.
Vullen met een rozet slagroom en de bovenste helft erop plaatsen.
Afwerken met poedersuiker.

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Recept

5.000 g 50 % Panomix Vienna * } 100%
5.000 g 50 % bloem }
700 g 7 % gist
4.200 g 42 % water
50 g 0.5 % gemalen cardamon

* Panomix Vienna bevat zout!

Document acties

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie