
Shape - Brood met verlaagd koolhydraatgehalte
Shape - Brood met verlaagd koolhydraatgehalte
Recept
7.500 g | 75 % | Shapemix 75 MZ * | } 100% |
2.500 g | 25 % | volkorenmeel | } |
200 g | 2 % | gist | |
7.500 g | 75 % | water |
* Shapemix 75 MZ bevat zout!
Decoratie
90 g | tarwezemelen (5 g per stuk) |

Werkwijze
Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.Kneed het deeg ca. 30% langer in de tweede versnelling dan normaal volkoren.
Deegtemperatuur 26°C.
Afwegen 950 gram.
Bolrijs 45 minuten.
Opmaken en decoreren met tarwezemelen.
Narijs ca. 90 minuten.
Voor het bakken over de lengte insnijden.
Bakken met stoom.
Oventemperatuur 260°C.
Baktijd ca. 50 minuten.
Uitkomst 18 stuks