Shape Paasbrood
Shape Paasbrood
Recept
7.500 g | 75 % | Shapemix 75 MZ * | } 100% |
2.500 g | 25 % | volkorentarwemeel | } |
800 g | 8 % | gist | |
70 g | 0.7 % | bakkerszout | |
8.000 g | 80 % | water | |
500 g | 5 % | Amore Fruit | |
600 g | 6 % | Gel Amaretto 50% |
* Shapemix 75 MZ bevat zout!
Vulling 1
2.000 g | 20 % | Hazelnoot Gebroken Gebruneerd | |
6.000 g | 60 % | rozijnen | |
2.000 g | 20 % | krenten |
Vulling 2
5.900 g | Maestro Amandelspijs |
Afwerking
295 g | Ovex Liquide (5 g per stuk) |
Decoratie
1.770 g | amandelschaafsel |
Werkwijze
De noten van te voren weken.Van alle grondstoffen een afgekneed deeg vormen.
Kneed het deeg wat verder af als normaal.
Vulling direct na het kneden doorwerken.
Deegtemperatuur 25°C.
Afwegen 500 gram.
Bolrijs 20 minuten.
Na de bolrijs 100 gram spijs invouwen en ei-vormig opmaken.
Bestrijken met Ovex Liquide en door de Amandelschaafsel rollen.
Narijs 30 minuten.
Oventemperatuur 190°C.
Baktijd 50 minuten.
Uitkomst 59 stuks