Recepten

Showcolade

Recept 1

3.000 g   Double Choc Cake
600 g   water
600 g   ei

Recept 2

3.200 g   Vero Extra Cakepoeder
1.750 g   ei
1.600 g   Dip Advocaat Smaak
325 g   water
150 g   Fiks

Vulling

550 g   Cremo B Poeder
550 g   Dip Advocaat Smaak
1.100 g   water

Decoratie 1

1.200 g   Dip Advocaat Smaak
600 g   Gletscher Fondant
150 g   water

Decoratie 2

400 g   Dip Choco
200 g   Gletscher Fondant
50 g   water
Showcolade

Werkwijze

Double Choc Cake, ei en het water mengen en 3 minuten in de eerste versnelling draaien met een vlinder.

Vero Extra Cakepoeder mengen met Fiks.
Ei, water en gesmolten Dip Advocaat Smaak (ca. 40ºC) toevoegen.
5 minuten in de eerste versnelling draaien met een vlinder.

Voor de vulling de Dip Advocaat Smaak in een bekken doen en voeg hieraan toe water van 65ºC,
even mengen en de Cremo B Poeder toevoegen.
3 minuten mengen in de eerste versnelling.

Bekleed een stalen ring van 12 cm doorsnede en 4 cm hoog met een band siliconenpapier van 5 cm hoog.
Vul deze ring met 150 gram chocoladebeslag en 250 gram advocaatbeslag, meng dit grof voor een marmerstructuur.
Spuit een ring advocaatroom (ca. 75 gram) in het beslag.

Oventemperatuur:
Inschietoven 185°C.
Rotatieoven 165ºC.
Baktijd 55 minuten.

Decoratie 1 en 2: verwarm Fondant tot ca. 45ºC en meng met water, smelt Dip (45ºC) en voeg toe aan de Fondant.
Schenk 70 gram Advocaatcoating (Decoratie 1) en 20 gram chocoladecoating (decoratie 2) op de cakes.
Meng dit grof, de coating mag iets over de cake lopen.

Uitkomst 28 stuks