Recepten

Sneeuwster

Recept

5.000 g 50 % Panomix Vienna * } 100%
5.000 g 50 % bloem }
400 g 4 % gist
500 g 5 % ei
4.000 g 40 % water

* Panomix Vienna bevat zout!

Doortoeren

3.000 g 30 % korstboter/margarine

Vulling

17.500 g   Gele room met Rap

Afwerking

700 g   Mont Blanc
Sneeuwster

Werkwijze

Van alle grondstoffen een stevig en koel deeg vormen.
Niet te intensief kneden, zodat het deeg zich makkelijk laat uitrollen.
Deegtemperatuur 24°C.
korstboter/margarine invouwen.
Twee halve Hollandse toeren (in vieren) of drie halve Franse toeren (in drieën) geven.
Na een korte rust het deeg uitrollen op 6 mm.
Met een steker de sterren uit de deegplak steken (50 gram).
Narijs 45 minuten.

Olietemperatuur 170°C.
Baktijd 6 minuten.

Na het frituren opensnijden en vullen met 50 gram gele room.
Overstuiven met Mont Blanc.

Uitkomst 350 stuks.