Recepten Recepten

Speculaas Herfstpoffen

Recept

10.000 g 100 % bloem
1.000 g 10 % gist
200 g 2 % bakkerszout
4.300 g 43 % water
3.000 g 30 % Maestro Boterstol
250 g 2.5 % Speculaas Orenta *
2.500 g 25 % weekwater

* meerdere uren van te voren weken, bij voorkeur 1 dag in 10 maal eigen gewicht water (weekwater)

Vulling 1

8.000 g 80 % rozijnen
2.000 g 20 % krenten

Vulling 2

1.750 g   boter
1.750 g   bruine basterdsuiker
1.750 g   Maestro Amandelspijs

Decoratie

2.080 g   Victoriabeslag Speculaas (8 g per stuk)
Speculaas Herfstpoffen

Werkwijze

Alle grondstoffen van vulling 2 mengen.

Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Direct de vulling doorwerken.
Deegtemperatuur 26°C.
Afwegen 1800 gram.
Bolrijs ca. 5 minuten.
Verdelen en opbollen en laten rusten.
Bolletjes uitrollen tot een dikte van 4.5 mm.
De onderplak iets bevochtigen en een dopje (20 gram) aangemaakte vulling opspuiten.
Afdekken met een bovenplak, zorg ervoor dat de vulling niet zichtbaar is aan de buitenkant.
Strijken met Ovex Liquide en decoreren met het Victoriabeslag.
Narijs 70 minuten.

Oventemperatuur 250°C.
Baktijd ca. 8 minuten.

Uitkomst 260 stuks