Home » Recepten » Speculaas Tompouce

Speculaas Tompouce

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Speculaas Tompouce

Werkwijze

De tompouce plakken instrijken met Scaldis Wit om het zacht worden tegen te gaan.

Meng de Zeesan Neutraal, Speculaas Orenta met kokend water tot een gladde massa vervolgens de Amandelpan doormengen.
De massa voldoende laten afkoelen.
Spatel de slagroom die voor 75% is opgeklopt erdoor.

De Speculaasbavaroise op een tompouceplak spuiten, de andere plak hier op.
Voor een stevigere bavaroise eerst laten geleren.
De bovenzijde abrikoteren en glaceren met Speculaas Fondant.

Decoreren met een speculaaskoekje.

Na het aandrogen snijden in stukken van 4,5 cm breed.

Uitkomst 20 stuks.

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

-

4 st   tompouce plakken 46 x 11 cm
100 g   Scaldis Wit

Vulling

175 g   Zeesan Neutraal
200 g   water
850 g   slagroom
75 g   Perla Amandelpan
15 g   Speculaas Orenta

Afwerking

100 g   Abrikozenmoes
200 g   Gletscher Fondant
1 g   Araba Mocca
2 g   Speculaas Orenta

Decoratie

200 g   Speculaaskoekjes
Document acties

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie