Recepten Recepten

Speculaas Tompouce

-

4 st   tompouce plakken 46 x 11 cm
100 g   Scaldis Wit

Vulling

175 g   Zeesan Neutraal
200 g   water
850 g   slagroom
75 g   Perla Amandelpan
15 g   Speculaas Orenta

Afwerking

100 g   Fruitful Apricot Jam
200 g   Gletscher Fondant
1 g   Araba Mocca
2 g   Speculaas Orenta

Decoratie

200 g   Speculaaskoekjes
Speculaas Tompouce

Werkwijze

De tompouce plakken instrijken met Scaldis Wit om het zacht worden tegen te gaan.

Meng de Zeesan Neutraal, Speculaas Orenta met kokend water tot een gladde massa vervolgens de Amandelpan doormengen.
De massa voldoende laten afkoelen.
Spatel de slagroom die voor 75% is opgeklopt erdoor.

De Speculaasbavaroise op een tompouceplak spuiten, de andere plak hier op.
Voor een stevigere bavaroise eerst laten geleren.
De bovenzijde abrikoteren en glaceren met Speculaas Fondant.

Decoreren met een speculaaskoekje.

Na het aandrogen snijden in stukken van 4,5 cm breed.

Uitkomst 20 stuks.