
Spelt Crackers Licht
Spelt Crackers Licht
Recept
1.000 g | 100 % | Panovite Spelt Licht * | |
60 g | 6 % | gist | |
400 g | 40 % | water | |
50 g | 5 % | ei | |
100 g | 10 % | boter | |
50 g | 5 % | Exakt Ambacht |
* Panovite Spelt Licht bevat zout!
Decoratie
195 g | speltvlokken (3 g per stuk) |

Werkwijze
Van alle grondstoffen een koel deeg draaien.
I.v.m. een goede vochtopname wat langer in de eerste versnelling draaien.
Opmaken als voor brood, aanpassen aan de bakplaat (ca. 1800 gram per plaat).
Voorrijs 20 minuten.
Uitrollen op 2.5 mm.
Op platen met siliconen papier leggen.
De deegplak prikken.
Snijden 12 bij 6 cm.
E.v.t. natmaken en bestrooien met Sesamzaad, Zadenmix of Speltvlokken.
Narijs 25 minuten.
Oventemperatuur 190°C. aflopend.
Baktijd 35 minuten.
De laatste 5 minuten de schuif open.
Uitkomst 65 stuks