Home » Recepten » Spelt Haver Rogge Oliebollen (doseermachine)

Spelt Haver Rogge Oliebollen (doseermachine)

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Spelt Haver Rogge Oliebollen (doseermachine)

Werkwijze

Van alle grondstoffen een beslag maken.
In de planeetmenger 1 minuut in de eerste, 4 minuten in de 2e versnelling
en 2 minuten in de 3e versnelling draaien met de vlindergard.
De vulling direct door het beslag mengen.
Beslagtemperatuur 27°C.
Vervolgens 35 minuten laten rijzen.
Daarna starten met doseren en bakken.
Olietemperatuur 180°C.
Baktijd 8 minuten.

Uitkomst 311 oliebollen van 80 gram

Voor schepoliebollen 6% minder water gebruiken en voor het bakken doorslaan.

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Recept

10.000 g 100 % Panovite Spelt Haver * } 100%
800 g 8 % gist
7.800 g 78 % water
500 g 5 % ei
500 g 5 % boter
300 g 3 % suiker

* Panovite Spelt Haver bevat zout!

Vulling

4.000 g 40 % rozijnen
1.000 g 10 % krenten
Document acties

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie