Spelt Powerbar
Spelt Powerbar
Recept
10.000 g | 100 % | Panovite Spelt Licht * | |
500 g | 5 % | gist | |
3.500 g | 35 % | water | |
1.000 g | 10 % | Mekufa | |
200 g | 2 % | Zedomals Crème | |
1.500 g | 15 % | Zonnebloempitten | |
1.000 g | 10 % | suikernibs C30/P3 |
* Panovite Spelt Licht bevat zout!
Vulling
3.500 g | 35 % | Vruchtenmelange | |
500 g | 5 % | krenten | |
1.500 g | 15 % | chocolade druppels |
Decoratie
580 g | Hazelnootstukje KC (2 g per stuk) * | ||
580 g | suikernibs C30/P3 (2 g per stuk) | ||
580 g | Scaldis Puur (2 g per stuk) |
* of pompoenpitten
Werkwijze
De Vruchtenmelange en krenten wassen, minimaal 4 - en maximaal 24 uur van te voren.Lang mengen, kort kneden
Direct de vulling doorwerken.
Voorslag geven.
10 minuten rijs.
Uitrollen tot een dikte van 1 cm.
Snijden in stukken van 5 x 10 cm (ca. 80 gram).
Strijken met Ovex Liquide.
Decoreren en op een bakplaat zetten met bakpapier.
Narijs 60 minuten.
Oventemperatuur 230°C
Baktijd ca. 15 minuten.
Na afkoelen decoreren met streepjes chocolade.
Uitkomst 290 stuks