Spelt Q-Kie
Spelt Q-Kie
Recept
| 340 g | speltmeel | |
| 400 g | Panovite Spelt * | |
| 600 g | boter | |
| 500 g | kaas | |
| 120 g | blanke stroop | |
| 80 g | melk | |
| 10 g | dubbelkoolzure soda | |
| 12 g | cajunkruiden | |
| 20 g | kerriepoeder | |
| 8 g | zeezout |
* Panovite Spelt bevat tarwegluten, niet geschikt voor mensen met tarwe-allergie
Decoratie
| 140 g | sesamzaad (getoast) |
Werkwijze
Van alle grondstoffen een deeg zetten.Het deeg koelen en de volgende dag plastisch draaien.
Uitrollen tot een dikte van 6 mm en koekjes uitsteken met een kartelsteker (doorsnede 6 cm).
Decoreer de koekjes met Decor Sesamzaad.
Oventemperatuur:
Inschietoven 160°C.
Rotatieoven 140°C.
Baktijd ca. 25 minuten.
Eventueel nadrogen in een koude oven.
Uitkomst 140 stuks