
Stoer Volkoren
Stoer Volkoren
Recept
6.000 g | 60 % | volkorenmeel | } 100% |
4.000 g | 40 % | Stoer Volkoren 40 MZ * | } |
250 g | 2.5 % | gist | |
6.200 g | 62 % | water |
* Stoer Volkoren 40 MZ bevat zout!
Decoratie
270 g | geplette tarwe (15 g per stuk) |

Werkwijze
Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.Voor een goede vochtopname het deeg wat langer in de eerste versnelling kneden.
Deegtemperatuur 27°C.
Afwegen 905 gram.
Bol of puntrijs 45 minuten.
Vormen en decoreren met geplette tarwe.
Narijs 90 minuten.
Voor het bakken inknippen.
Bakken met stoom.
Oventemperatuur 260°C.
Baktijd ca. 45 minuten.
Uitkomst 18 stuks