Recepten Recepten

Stollen met Maestro Boterstol RBZA

Recept

10.000 g 100 % bloem
1.000 g 10 % gist
200 g 2 % bakkerszout
6.200 g 62 % water
3.000 g 30 % Maestro Boterstol RBZA

Vulling

10.000 g 100 % rozijnen
2.000 g 20 % krenten
1.000 g 10 % Sardimix
1.500 g 15 % Muesli Melange

Vulling 2

6.900 g   Perla met Ei
Stollen met Maestro Boterstol RBZA

Werkwijze

De Muesli Melange ca. 20 minuten weken in 15% water berekend over het gewicht van de Muesli Melange.

Van alle grondstoffen een afgekneed deeg vormen.
Vulling direct na het kneden doorwerken.
Temperatuur deeg en zuidvruchten 26°C.
Afwegen 750 gram.
Bolrijs 20 minuten.
Aanpunten.
Iets los laten komen en een gleuf inrollen voor de spijs.
Pil spijs van 150 gram invouwen, goed aandrukken en op de bakplaat leggen.
Narijs 30 minuten.

Oventemperatuur 200°C.
Baktijd 40 minuten.

Uitkomst 46 stuks