Home » Recepten » Stoofpeertje

Stoofpeertje

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Stoofpeertje
donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Recept

10.000 g 100 % bloem } 100%
1.000 g 10 % gist
200 g 2 % bakkerszout
6.200 g 62 % water
3.000 g 30 % Maestro Boterstol

Vulling 1

12.000 g 120 % rozijnen
2.000 g 20 % krenten

Vulling 2

8.000 g   Maestro Amandelspijs
2.000 g   Renetta Appelspijs
1.400 g   water

Vulling 3

11.500 g   stoofperen
1.000 g   Appelpoeder

Afwerking

760 g   Frambozen/Bessenmoes

Decoratie

30 g   stoofperen

Werkwijze

De gekookte stoofpeertjes aanmaken met de Appelpoeder.
Maestro Amandelspijs aanmaken met de Renetta Appelspijs en water.

Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
De vulling 1 direct doorwerken.
Deegtemperatuur 26°C.
Afwegen 450 gram op voorslag leggen.
Rusttijd 15 minuten.
Uitrollen tot een plak van 15 x 30 cm, dikte ca. 7 mm.
Bestrijken met 150 gram aangemaakte spijs.
Bestrooien met de aangemaakte stoofpeertjes.
Oprollen als snack en opdraaien als spiraal.
In een gesmeerde pie-plate plaatsen.
Narijs 45 minuten.
Aantal keren inknippen.

Oventemperatuur 210°C.
Baktijd 35 minuten.

Na het koelen afmoesen en decoreren met een stoofpeertje.

Uitkomst 76 stuks

Document acties

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie