
Streekbierbrood
Streekbierbrood
Voordeeg
300 g | Amore Melange | ||
300 g | water |
-
900 g | 42.9 % | Zadenmix | |
1.000 g | 47.6 % | donker bier * |
* Streekbier
Recept
2.100 g | 100 % | bloem | |
60 g | 2.9 % | bakkerszout | |
6 g | 0.3 % | gist | |
950 g | 45.2 % | water |
Decoratie
110 g | Zadenmix (10 g per stuk) |

Werkwijze
Meng de ingrediënten voor het voordeeg.Het voordeeg minimaal 8 uur en maximaal 24 uur afgedekt laten staan op bakkerijtemperatuur.
De Zadenmix met het donkere streekbier een dag van te voren weken
Van de grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Deegtemperatuur 27°C.
Bulkrijs 2 uur, na een uur het deeg een doorslag geven.
Afwegen 500 gram.
Bolrijs 30 minuten.
Opbollen en decoreren.
In met roggebloem bestoven mandjes plaatsen.
30 minuten in de bakkerij laten staan en dan in de koeling plaatsen.
De volgende dag vanuit de koeling afbakken.
Insnijden.
Bakken met stoom.
Oventemperatuur 260°C > 230°C.
Baktijd 35-40 minuten.
Uitkomst 11 stuks