Recepten

Taart op Maat Advokaat

Fonceerdeeg

2.200 g   Kanomix
1.000 g   boter
250 g   bloem
150 g   ei
70 g   Citroenrasp
10 g   bakkerszout

Recept

3.500 g   Verona
1.750 g   water
1.750 g   Muffinolie *

* In verband met het s.g. de Muffinolie altijd wegen.

Vulling 1

700 g   Zeesan Neutraal
875 g   water
3.500 g   slagroom

Vulling 2

1.400 g   Advocaat 14%

Afwerking

2.000 g   Dip Advocaat Smaak

Vulling 3

2.500 g   slagroom
500 g   Zeesan Choco
625 g   water

Decoratie

1.120 g   chocolade krullen
500 g   slagroom
1.680 g   aalbessen (60 g per stuk)
Taart op Maat Advokaat

Werkwijze

Van alle grondstoffen een deeg zetten.
Deeg koelen en de volgende dag doorwerken en uitrollen op 2,5 mm.
Vlaaipan van 18 cm fonceren, gebruik ca. 130 gram deeg per taart.
Meng de ingrediënten van het recept gedurende 3 minuten in de 2e versnelling met de vlinder tot een glad beslag.
De gefonceerde vorm vullen met 250 gram beslag.

Oventemperatuur:
Inschietoven 200°C.
Rotatieoven 170°C
Baktijd 30 minuten.

Meng de Zeesan Neutraal met het water tot een gladde massa.
Spatel de slagroom die voor 75% is opgeklopt erdoor.
Spuit 10 gladde doppen op de rand van de taart.
Bavaroise altijd eerst in de koelkast en dan pas in de vriezer plaatsen om een goede gelering te krijgen.
De bevroren taart met de doppen door de Dip Advokaat halen.
Schep met een lepel de Advokaat in het midden van de taart.
Meng de Zeesan chocolade met het water tot een gladde massa.
Spatel de slagroom die voor 75% is opgeklopt erdoor.
Schep een grote bol in het midden van de taart en bedek deze met chocoladekrullen.
Eventueel licht overstuiven met Mont Blanc.

Uitkomst 28 stuks