Theeclair
Theeclair
Recept
10.000 g | 100 % | tarwebloem | |
600 g | 6 % | gist | |
180 g | 1.8 % | bakkerszout | |
5.800 g | 58 % | water | |
2.000 g | 20 % | Maestro Boterstol | |
500 g | 5 % | Exakt Goud Crème |
Vulling 1
500 g | 5 % | Wigo Kirschmelange |
Decoratie
1.173 g | korstsuiker (3 g per stuk) |
Vulling 2
15.640 g | Gele room met Minuta VV (40 g per stuk) |
Werkwijze
Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.Deeg in tweeën delen. Door 1 deel deeg de Wigo Kirschmelange draaien.
De degen samenvoegen en een paar slagen door elkaar mengen (marmer effect).
Deegtemperatuur 26°C.
Deegrust 10 minuten.
Uitrollen tot een dikte van 7 mm.
Snijden in repen van 3 x 16 cm (ca. 50 gram).
Strijken met Ovex Liquide en bestrooien met korstsuiker.
Narijs ca. 45 minuten.
Oventemperatuur 240°C.
Baktijd 10 minuten.
Na voldoende afkoelen eventueel doorsnijden en vullen met gele room.
Uitkomst 391 stuks