Recepten Recepten

Theeclair

Recept

10.000 g 100 % bloem
600 g 6 % gist
180 g 1.8 % bakkerszout
5.800 g 58 % water
2.000 g 20 % Maestro Boterstol
500 g 5 % Exakt Goud Crème

Vulling 1

500 g 5 % Wigo Kirschmelange

Decoratie

1.173 g   korstsuiker (3 g per stuk)

Vulling 2

15.640 g   Gele room met Minuta VV (40 g per stuk)
Theeclair

Werkwijze

Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Deeg in tweeën delen. Door 1 deel deeg de Wigo Kirschmelange draaien.
De degen samenvoegen en een paar slagen door elkaar mengen (marmer effect).
Deegtemperatuur 26°C.
Deegrust 10 minuten.
Uitrollen tot een dikte van 7 mm.
Snijden in repen van 3 x 16 cm (ca. 50 gram).
Strijken met Ovex Liquide en bestrooien met korstsuiker.
Narijs ca. 45 minuten.

Oventemperatuur 240°C.
Baktijd 10 minuten.

Na voldoende afkoelen eventueel doorsnijden en vullen met gele room.

Uitkomst 391 stuks