Home » Recepten » Tulband Valentijn

Tulband Valentijn

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Tulband Valentijn

Werkwijze

Meng alle grondstoffen gedurende 8 minuten in de laagste versnelling met de vlindergard.
Soortelijk gewicht 850 gram/liter.

De gesmeerde tulbandvorm (18 x 10 cm) vullen met 700 gram beslag.

Oventemperatuur:
Inschietoven 170°C.
Rotatieoven 150°C.
Baktijd 50 minuten.

Na afkoelen invriezen.

Afgeleren met ColdJel Neutraal, de rand aanzetten met stukjes Arabesque Blanc 29.
Decoreren met de Marsepein hartjes welke zijn vast gezet met Dip Neutraal.
Klein beetje overstrooien met stukjes Arabesque Blanc 29.

Uitkomst 10 stuks

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Recept

3.500 g   Fantasy RedVelvet Cake
1.600 g   boter
1.600 g   ei
300 g   karnemelk *
200 g   suiker

* Kan eventueel worden vervangen door water.

Afwerking

500 g   ColdJel Neutraal (50 g per stuk)

Decoratie

150 g   Arabesque Blanc 29 (15 g per stuk) *
150 g   Dip Neutraal (15 g per stuk)
120 st   Marsepein hartje (12 st per stuk)

* Eventueel iets goud gekleurd

Document acties

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie