Recepten Recepten

Vruchten Ciabatta's

Recept

10.000 g 100 % Panovite Ciabatta *
200 g 2 % gist
7.500 g 75 % water

* Panovite Ciabatta bevat zout!

Vulling

1.500 g 15 % Vruchtenmelange
1.000 g 10 % krenten
Vruchten Ciabatta's

Werkwijze

De Vruchtenmelange wassen, minimaal 4 en maximaal 24 uur van te voren weken.

Kneed aanvankelijk een vrij stevig deeg met 60% water.
Voeg, wanneer het deeg gevormd is, het resterende water geleidelijk toe en kneed het deeg goed af.
Deegtemperatuur 26°C.
Direct de vulling doorwerken.
Bestrijk de bodem en zijkanten van een plastic rijsbak met olijfolie.
Laat hierin het deeg, onder plastic, 90 minuten rijzen.
Bestrooi een werkbank met een dikke laag roggebloem en stort het deeg op de werkbank.
Bestrooi het deeg royaal met roggebloem en druk het deeg enigszins voorzichtig uit tot een dikte van 4 cm.
Steek deegstukken van 15 x 10 cm (250 gr / half blik) of stukken van 30 x 10 cm (500 gr / heel blik).
Plaats de deegstukken in de blikken.
Narijs 45 minuten.
Bakken met stoom.

Oventemperatuur 230°C.
Baktijd 25 minuten.

Uitkomst 80 stuks (250 gr).