Vruchten Orange Twist
Vruchten Orange Twist
Recept
2.000 g | 100 % | tarwebloem | |
120 g | 6 % | gist | |
36 g | 1.8 % | bakkerszout | |
1.160 g | 58 % | water | |
400 g | 20 % | Maestro Boterstol | |
100 g | 5 % | Exakt Goud Crème |
Vulling 1
400 g | 20 % | Vruchtenmelange | |
200 g | 10 % | krenten | |
600 g | 30 % | rozijnen |
Afwerking
95 g | Ovex Liquide (5 g per stuk) |
Decoratie
190 g | amandelschaafsel (10 g per stuk) |
Vulling 2
2.290 g | Fantasy Orange Cakebeslag |
Werkwijze
Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.Direct de vulling doorwerken.
Deegtemperatuur 26°C.
Deegrust 10 minuten.
Uitrollen tot een dikte van 7 mm en 40 cm breed.
2/3e van de plak besmeren met 1150 gram Orange Cakebeslag en in drieën opvouwen.
Snijden in repen van 5 cm (ca. 160 gram).
Na het snijden het deeg twisten en 2 stuks aan de buitenzijde in een bakvorm vierkant leggen.
Narijs ca. 45 minuten.
Strijken met Ovex Liquide en bestrooien met Amandelschaafsel.
Net voor het bakken 60 gram Orange Cakebeslag in het midden spuiten.
Oventemperatuur 225°C.
Baktijd 20 minuten.
Eventueel decoreren met Mont Blanc of oranje gekleurde Mont Blanc.
Uitkomst 19 stuks