Recepten Recepten

Vruchtenbroeder met Maestro Boterstol

Recept

10.000 g 100 % bloem
800 g 8 % gist
200 g 2 % bakkerszout
6.200 g 62 % water
3.000 g 30 % Maestro Boterstol

Vulling

10.000 g 100 % zuidvruchten

Vulling 2

3.750 g   Perla met Ei
3.750 g   Advocaat 14%

Afwerking

4.000 g   Dip Advocaat Smaak
500 g   greinsuiker P2
Vruchtenbroeder met Maestro Boterstol

Werkwijze

Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Zuidvruchten direct na het kneden doorwerken.
Deegtemperatuur 26°C.
Afwegen 150 gram.
Bolrijs 20 minuten.
Bollen uitrollen tot een diameter van 16 cm doorsnede.
De vulling aanmaken tot een spuitbare massa.
Op de onderplak tot 1 cm van de rand 75 gram vulling spuiten.
Bovenplak erop leggen en de randen goed aandrukken.
Strijken met ei of Ovex Liquide.
Narijs 40 minuten.

Oventemperatuur 220°C.
Baktijd 25 minuten.

Na het bakken afwerken met Dip Advocaat Smaak en groen gekleurde greinsuiker P2.

Uitkomst 100 vruchtenbroeders.