Recept
10.000 g
|
100 %
|
bloem |
|
800 g
|
8 %
|
gist |
|
200 g
|
2 %
|
bakkerszout |
|
6.200 g
|
62 %
|
water |
|
3.000 g
|
30 %
|
Maestro Boterstol |
|
Vulling
10.000 g
|
100 %
|
zuidvruchten |
|
Vulling 2
3.750 g
|
|
Perla met Ei |
|
3.750 g
|
|
Advocaat 14% |
|
Afwerking
4.000 g
|
|
Dip Advocaat Smaak |
|
500 g
|
|
greinsuiker P2 |
|
Werkwijze
Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Zuidvruchten direct na het kneden doorwerken.
Deegtemperatuur 26°C.
Afwegen 150 gram.
Bolrijs 20 minuten.
Bollen uitrollen tot een diameter van 16 cm doorsnede.
De vulling aanmaken tot een spuitbare massa.
Op de onderplak tot 1 cm van de rand 75 gram vulling spuiten.
Bovenplak erop leggen en de randen goed aandrukken.
Strijken met ei of Ovex Liquide.
Narijs 40 minuten.
Oventemperatuur 220°C.
Baktijd 25 minuten.
Na het bakken afwerken met Dip Advocaat Smaak en groen gekleurde greinsuiker P2.
Uitkomst 100 vruchtenbroeders.