![Recepten Recepten](https://www.zeelandia.nl/recepten/@@images/image-1280-7ea2359fb685f5175f85384c6a5628fd.jpeg)
![Recepten Recepten](https://www.zeelandia.nl/recepten/@@images/image-768-c13e4c38f1c1ac7484a2abbf22177bc4.jpeg)
Wortelbrood
Wortelbrood
Recept
7.500 g | 75 % | volkorenmeel | } 100% |
2.500 g | 25 % | bloem | } |
200 g | 2 % | bakkerszout | |
600 g | 6 % | gist | |
6.000 g | 60 % | water | |
1.500 g | 15 % | Maestro Vruchten | |
500 g | 5 % | honing |
Vulling
5.000 g | 50 % | winterwortel * | |
2.000 g | 20 % | Halve Amandel 27/30 | |
3.000 g | 30 % | rozijnen |
* Julienne gesneden
Decoratie
280 g | Calif. Amandel Schaafsel (10 g per stuk) |
![Wortelbrood](https://www.zeelandia.nl/recepten/wortelbrood-1/@@images/image-400-a505178e06b9a8bea9fb1df62759e0e1.jpeg)
Werkwijze
Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.Direct de vulling doorwerken.
Deegtemperatuur 25°C.
Afwegen 1000 gram.
Bolrijs 25 minuten.
Vormen en decoreren met Amandelschaafsel.
In ronde casinoblikken (lampion) leggen.
Narijs 50 minuten.
Oventemperatuur 250°C.
Baktijd 35 minuten.
Uitkomst 28 stuks