Recepten

ZomerKoningin

Recept 1

1.000 g   Kanomix
800 g   bloem
500 g   boter
200 g   poedersuiker
325 g   ei
10 g   bakkerszout

Vulling 1

2.600 g   Fruitful Apple
225 g   Cremo B Poeder

Vulling 2

1.250 g   slagroom
1.250 g   Fruitful Red Fruit
650 g   water
350 g   Arabesque Blanc 29
175 g   Cremo B Poeder

Decoratie

1.250 g   ColdJel Neutraal
600 g   water
400 g   Zeesan Strawberry

Afwerking

800 g   rood fruit (50 g per stuk)
160 g   choco decor (10 g per stuk)
ZomerKoningin

Werkwijze

Meng de ingredienten van Recept 1 tot een zanddeeg.
Uitrollen tot een dikte van 2,5 mm. Bekleed een diepvriesplaat (56 x 57 cm) met deeg.
Steek met ringen van 18 cm onderplakken uit de rest van het deeg, bekleed de zijkant met een reep deeg van 3,5 x 57 cm.
Zorg ervoor dat er geen lucht tussen het deeg en de ring zit, gebruik weinig lossingsmiddel.
Door de gefonceerde ringen één nacht ongebakken in de koelkast te plaatsen zal het deeg nog strakker bakken.

Meng de Fruitful Apple met de Cremo B Poeder, gedurende 3 minuten op stand 1 met een vlinder.
Spuit 175 gram appelvulling in de ring.

Oventemperatuur:
Inschietoven 190ºC
Rotatieoven 170ºC
Baktijd 25 minuten.

Verwijder de ringen voorzichtig als de taartjes nog iets warm zijn.

Klop de slagroom tot yoghurt dikte.
Doe de Arabesque Blanc 29 in een bekken, voeg water van 65ºC toe en meng even.
Voeg de Cremo B Poeder toe en meng gedurende 3 minuten op stand twee met een draadgarde.
Roer de Fruitful Red Fruit erdoor, spatel vervolgens de slagroom door.
Vul de taartjes met 220 gram vulling.

Meng het water van 65ºC met de Zeesan Strawberry en spatel hierdoor de ColdJel Neutraal N.
Zorg ervoor dat het een klontvrij geheel wordt, door te dribbelen zullen de luchtbellen verdwijnen.
Verwerken op ca 35ºC. Schenk op ieder taartje 140 gram.
Na gelering afwerken met rood fruit en chocolade decoratie.

Uitkomst 16 stuks