Recepten

Zonnebloemkoeken

Recept

2.000 g   Kanomix
750 g   boter
175 g   basterdsuiker
100 g   Citroenrasp
125 g   ei
10 g   bakkerszout
8 g   ammonium

Vulling

150 g   Zonnebloempitten

Decoratie 1

200 g   Zonnebloempitten

Decoratie 2

145 g   Decoratie-Mais
Zonnebloemkoeken

Werkwijze

Van alle grondstoffen een deeg zetten, als laatste de Zonnebloempitten doordraaien.
Deeg koelen en de volgende dag doorwerken.

Vorm een pil van 7 cm doorsnede en rol deze door de zonnebloempitten.
Koelen en in plakken snijden van 1 cm dik (ca. 60 gram).
Dun strijken met Ovex Liquide en decoreren met Decoratie Mais.

Oventemperatuur:
Inschietoven 175°C.
Rotatieoven 155°C
Baktijd 18 minuten.

Uitkomst 58 stuks