Zonnebloemkoeken
Zonnebloemkoeken
Recept
| 2.000 g | Kanomix | |
| 750 g | boter | |
| 175 g | basterdsuiker | |
| 100 g | Citroenrasp | |
| 125 g | ei | |
| 10 g | bakkerszout | |
| 8 g | ammonium |
Vulling
| 150 g | Zonnebloempitten |
Decoratie 1
| 200 g | Zonnebloempitten |
Decoratie 2
| 145 g | Decor Maisgries |
Werkwijze
Van alle grondstoffen een deeg zetten, als laatste de Zonnebloempitten doordraaien.Deeg koelen en de volgende dag doorwerken.
Vorm een pil van 7 cm doorsnede en rol deze door de zonnebloempitten.
Koelen en in plakken snijden van 1 cm dik (ca. 60 gram).
Dun strijken met Ovex Liquide en decoreren met Decor Maisgries.
Oventemperatuur:
Inschietoven 175°C.
Rotatieoven 155°C
Baktijd 18 minuten.
Uitkomst 58 stuks