C'est Classique.

C'est Classique.

Wie Frankrijk zegt, zegt eten! Overal in Frankrijk is vers gebakken brood en banket te vinden. Bijna ieder dorp beschikt over minstens één bakkerij of er rijdt dagelijks een bezorgwagen voorbij. Nederlanders blijven gek op Franse specialiteiten. Herkenbaar en gewaardeerd door iedere generatie.

De Opera taart is een ontzettend klassiek gebakje dat in 1955 bedacht is. Het is patisserie waarvan alle laagjes zichtbaar zijn aan de buitenkant en waarbij je alle smaken in één hap kunt proeven. En dit gebakje barst van de smaken: koffie, amandel, tonkabonen ... Heerlijk simpel en chique

Nog zo’n klassieker; de Madeleine. Madeleines zijn elegante Franse cakejes die gebakken worden in vormpjes die lijken op een schelp. Ze zijn het mooist als ze een buikje hebben. Door ze op smaak te brengen met en te vullen met een sinaasappelcrème zijn ze ideaal voor een winterse koffie, thee of gewoon voor tussendoor. 

Dit gebakje dankt zijn naam aan Honoré, de beschermheilige van de bakkers. Het is geïnspireerd op de klassieke Saint Honoré-taart. Maar deze mag je in je eentje opeten. Het is een overheerlijke afsluiter op een kerstmenu.Fougasse werd van oudsher gebruikt om de temperatuur van een houtgestookte oven te bepalen. Het is snel te maken, ziet er robuust uit en is heerlijk krokant. Perfect alternatief voor stokbrood. Lekker in de soep, maar ook heerlijk met een beetje olijfolie en zeezout. Délicieux!Deze Franse specialiteit trekt absoluut de aandacht in de winkel. De broodkrans is zeer geschikt voor bijvoorbeeld hotels en catering, omdat het een echte showmaker is op een buffettafel. Men zegt wel ‘goede wijn behoeft geen krans’, maar deze krans doet het juist heel goed bij een glaasje wijn. Of als breekbrood bij de barbecue.Trek in snack? Maar je wilt wel iets voedzaams binnenkrijgen? Deze snack is volkoren en bevat groente, pitten en noten. Het bewijs dat lekker en voedzaam prima samengaan.