Recept
10.000 g
|
100 %
|
bloem |
|
700 g
|
7 %
|
gist |
|
200 g
|
2 %
|
bakkerszout |
|
6.200 g
|
62 %
|
water |
|
2.200 g
|
22 %
|
Korent Ambacht ZK |
|
Vulling 2
375 st
|
|
halve abrikozen |
|
6.750 g
|
|
Gele room met Minuta VV |
|
Afwerking
3.750 g
|
|
Fruitful Apricot Jam |
|
Decoratie
450 g
|
|
Calif. Amandel Schaafsel |
|
Werkwijze
Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
Direct de vulling doorwerken.
Deegtemperatuur 25°C.
Afwegen 2000 gram.
Bolrijs 15 minuten.
Verdelen en opbollen.
5 bollen half over elkaar op de plaat leggen.
Met een rolstokje in het midden indrukken.
Gele room inspuiten over de gehele lengte, de uiteinden vrijhouden.
5 halve abrikozen opleggen.
Narijs 50 minuten.
Oventemperatuur 240°C.
Baktijd 12 minuten.
Uitkomst 75 abrikozensloffen.
Na het bakken abrikoteren.
De zijkanten bestrooien met gebruneerd amandelschaafsel.