Home » Recepten » Amarenen-Chocoladebroodje

Amarenen-Chocoladebroodje

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Amarenen-Chocoladebroodje
donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Recept

10.000 g 100 % bloem } 100%
1.000 g 10 % gist
200 g 2 % bakkerszout
6.500 g 65 % water
3.000 g 30 % Maestro Boterstol
600 g 6 % Wigo Kirschmelange

Vulling

9.000 g 90 % rozijnen

Vulling 2

6.100 g   Perla Amandelpan
1.300 g   Amarenen Kersen
1.200 g   Pajets Chocolade

Decoratie

1.100 g   Hazelnootstukje KC
1.000 g   walnootstukjes
1.000 g   Deco Kornplus
1.000 g   suiker
200 g   Ovex Liquide

Werkwijze

Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg vormen.
De vulling direct doorwerken.
Deegtemperatuur 26°C.
Afwegen 175 gram.
Bolrijs 20 minuten, bol platdrukken en in een ronde pie plate leggen.
Meng de Perla Amandelpan, Amarenen Kersen en Pajets Chocolade en spuit hiervan 100 gram op de deegplak.
Druk een bol plat en leg deze erover, goed aandrukken.
Strijken met Ovex Liquide, decoratie mengen en 50 gram verdelen over de bovenkant.
Narijs 60 minuten.

Oventemperatuur 200°C.
Baktijd 25 minuten.
Rotatieoven 180°C.

Uitkomst 86 amarenen-chocladebroodjes.

Eventueel licht overstuiven met Mont Blanc.

Document acties

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie