Recepten

Berliner Buns

Recept

1.000 g 100 % Jung Berlina *
60 g 6 % gist
300 g 30 % water
200 g 20 % ei

* Jung Berlina bevat zout!

Vulling 1

300 g 30 % Hazelnootstukje KC

Vulling 2

750 g   Minuta Tom P
1.500 g   water
135 g   Wigo Compound Caramel

Decoratie

46 g   Mont Blanc (1 g per stuk)
Berliner Buns

Werkwijze

De Hazelnootstukjes ca. 30 minuten weken in 15% water, berekend over het gewicht van de Hazelnootstukjes.

Van alle grondstoffen een goed afgekneed deeg maken.
Begin met 2/3 van de hoeveelheid water.
Wanneer het deeg goed gevormd is, afslappen met de rest van het water.
Deeg goed afkneden.
Direct de vulling doordraaien.
Deegtemperatuur 27°C.
Afwegen 1200 gram.
Bolrijs 25 minuten.
Verdelen en opbollen.
Op kleedjes laten rijzen.
Als de bolletjes voor 3/4 gerezen zijn, een huid op het deeg laten trekken.

Bakken in olie van 180°C.
Baktijd: bovenzijde 2,5 minuten, onderzijde 2,5 minuten, omdraaien dan nog 1 minuut.

Uitkomst 46 stuks

Minuta Tom P, water en Wigo Compound Caramel mengen.
Vervolgens 5 minuten in de 3e versnelling met een garde opkloppen.

De afgekoelde bollen doorsnijden en vullen met de caramelroom (ca. 50 gram).
Decoreren met Mont Blanc.