Home » Recepten » Boselfje met Jung Basis-Quarkteig

Boselfje met Jung Basis-Quarkteig

donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Boselfje met Jung Basis-Quarkteig
donker meergranen.png
Zeelandia heeft een document opgesteld over koolhydraten en suikers in brood.

Brood is een bron van koolhydraten. Maar wat zijn koolhydraten precies? En betekent dit dat brood ook suiker bevat? De termen koolhydraten en suiker worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben niet dezelfde betekenis. Alle suikers zijn koolhydraten, maar niet alle koolhydraten zijn suikers.
Als je dit interessant vindt, vul dan onderstaande gegevens in zodat je het document kunt downloaden.

Recept

5.000 g   Jung Basis-Quarkteig
2.200 g   water
250 g   boter
250 g   ei
250 g   Citroenrasp

Vulling

8.000 g   Frutafill Bosbes

Decoratie

3.200 g   Kruimeldeeg met Kanomix en Minuta VV

Werkwijze

Alle grondstoffen in de spiraalkneder 5 minuten kneden in de eerste versnelling en 1 minuut in de tweede versnelling.
Deegrust 10 minuten in de koelkast.

Deeg uitrollen op 2 mm 12 x 60 cm (250 gram).
De twee zijkanten naar het midden toe vouwen, in het midden goed aan rollen.
In het midden van de plak een baan vulling spuiten van 250 gram.

De banen bestrijken met Ovex Liquide en overstrooien met 100 gram kruimeldeeg.
Rust 20 minuten.

Oventemperatuur 180°C.
Baktijd ca 35 minuten.
Rotatieoven 160°C.

32 banen ca 570 gram gebakken gewicht.

Na het bakken elke baan in de gewenste grootte snijden.

Document acties

Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie