Recepten

Branding Tulband

Recept

2.000 g   Vero Extra Cakepoeder
1.000 g   boter
1.000 g   ei
50 g   suiker
50 g   water
10 g   bakkerszout

Decoratie

300 g   Bianca
450 g   water *
650 g   suiker
100 g   Zeesan Neutraal

* 90 °C

Branding Tulband

Werkwijze

Meng alle grondstoffen gedurende 5 minuten in de laagste versnelling met de vlindergard.
Soortelijk gewicht 850 gram/liter.

De gesmeerde tulbandvorm (18x10 cm) vullen met 400 gram beslag.

Oventemperatuur:
Inschietoven 160°C.
Rotatieoven 140°C.
Baktijd 60 minuten.

Bianca, Zeesan Neutraal en de suiker met het water mengen, in stand twee met een garde kloppen tot een standig schuim.
Spuit met een spuitmondje korte banen over de tulband en brand deze af met een brander.

Uitkomst 10 stuks