Recepten

Broodje Kerrie

Voordeeg

200 g 10 % Amore Melange
200 g 10 % water

Recept

2.000 g 100 % bloem
40 g 2 % bakkerszout
20 g 1 % gist
1.300 g 65 % water
20 g 1 % Jung Combimalz GOLD
40 g 2 % honing
14 g 0.7 % kerriepoeder
200 g 10 % Sesamzaad *

* Licht geroosterd

Vulling

400 g 20 % rode paprika *

* kleine blokjes

Strijkmassa

260 g   roggebloem
10 g   gist
450 g   water
10 g   kerriepoeder
Broodje Kerrie

Werkwijze

Meng de ingrediënten voor het voordeeg.
Het voordeeg minimaal 8 uur en maximaal 24 uur afgedekt laten staan op bakkerijtemperatuur.

Kneed van alle grondstoffen inclusief het voordeeg aanvankelijk een vrij stevig deeg met 60% water.
Voeg, wanneer het deeg gevormd is, het resterende water geleidelijk toe.
De vulling direct doordraaien.
Deegtemperatuur 26°C.
Bulkrijs 90 minuten, na 45 minuten een doorslag geven.
Afwegen 120 gram.
Bolrijs ca. 30 minuten.
Strijkmassa aanroeren.
Opmaken tot stokjes en op bakpapier plaatsen.
Spuit de strijkmassa met een platte spuit op de stokjes en strijk deze uit.
Narijs ca. 60 minuten.
Bakken met stoom.

Oventemperatuur 240°C > 230°C.
Baktijd ca. 23 minuten.

Uitkomst 38 stuks